Menu Sluiten

Standpunt: Zwemmen in kanaal bespreekbaar maken

Dit is een standpunt van de VolksLiga.

Wij moeten ons terug met het kanaal verbonden voelen.

De VolksLiga wil met Waterwegen en Zeekanaal in dialoog gaan om zwemmen tijdens zomermaanden in de Leuvense Vaart bespreekbaar te maken. In sommige situaties zoals bij beweegbare bruggen, sluizen, naderende schepen of op grote kanalen begrijpen we het verbod, maar voor de rest snappen we het probleem niet.
Hoewel het strikt verboden is, maken vele jongeren tijdens de zomermaanden een duik in de Leuvense Vaart. We moeten komaf maken met dat softiebeleid. Er wordt gedaan alsof de mensen in een bad bijtend zuur springen. Informeer liever over de risico’s omtrent onderstromen of dergelijke en laat vervolgens de verantwoordelijkheid aan de volwassene die de verfrissende activiteit superviseert of eraan deelneemt. Een duidelijk kader is aan de orde.
Tot slot menen we dat het kanaal meer tot hinder is dan een voordeel voor de Mechelaars: behalve voor de waarde van het vastgoed erlangs, zorgt het kanaal eerder voor verkeersopstroppingen, tijdverlies en voor een psychologische en geografische barrière. Neem bijvoorbeeld het weghalen van de veelgebruike passerelle en de hinder aan de stationsomgeving. Ter compensatie moet de Mechelaar er iets voor terugkrijgen. Wij moeten ons terug met het kanaal verbonden voelen.
Wie vandaag wordt betrapt op het zwemmen in het kanaal, riskeert een fikse boete.
Posted in Gemeenschapsvorming, Mechelen, Mobiliteit, Openbare ruimte, Standpunten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *