Menu Sluiten

Lokale pers pikt opstart VolksLiga op


Mechelen – De opstart van de VolksLiga werd de voorbije dagen met grote interesse gedekt. Gazet van Antwerpen en Nieuwsblad kregen de primeur. Het Laatste Nieuws en Radio Reflex volgden. Volgens partijleider Henning Van Duffel is het bedoeling dat de VolksLiga in het nieuws blijft: “Wij zijn geen eendagsvliegen en willen de Mechelaar duidelijk maken dat we in 2018 ervoor gaan.”
De VolksLiga is een kleurloze partij, maar neemt de kleur violet aan om op te vallen tussen de rest van het partijlandschap. Economisch staat de partij rechts en neemt enkele libertaire principes aan zoals overheidsafslanking en minder regels. Daarnaast wil de partij dat niemand uit de boot valt, want, zo stelt de partij, “de stad wordt net iets te elitair”. Woonbeleid moet op maat van iedereen en niet enkel de grootverdiener.

Ook op mobiliteit vindt de partij dat de verkeersdoorstroom in Mechelen veel beter kan, de knip aan de IJzerenleen weg moet en de lage emissiezone er nooit mag komen. Over dat laatste is lijsttrekker Van Duffel heel duidelijk: “het is een pestmaatregel die de mobiele inwoner aanstuurt om over te gaan tot dure aankopen en milieumatig water naar de zee draagt.”

De VolksLiga zal de komende maanden gebruiken om enkele kernstandpunten uit te diepen en hiervoor partners te zoeken.
Posted in Mechelen, partij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *