Menu Sluiten

Ondernemers kiezen voor VolksLiga

Vlnr: Erwin Horckmans (Tombstone), Henning Van Duffel (VolksLiga), Hyacinth Jones (Taimana Consulting)
© Ronan Sea
Mechelen – De Mechelse afdeling van VolksLiga is voortaan twee ondernemers rijker. Partijleider Henning Van Duffel noemt de aanwinst “een welgekomen verfrissing in het politieke debat”. Volgens de hem gaat het om mensen met een groot hart voor hun omgeving die naast het ondernemerschap ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid willen dragen.

Twee ondernemers ontmoeten elkaar voor het eerst in de tuin van het Ondernemershuis, waar een stukje Hellevliet werd opengelegd. Voor de ene een bron van natuurlijke inspiratie, voor de andere een vertrouwd plekje boordevol geschiedenis.

Opvallend is het nieuwe lid Erwin Horckmans (50) uit Mechelen-Noord. Hij is bekend als zaakvoerder van Tombstone dat onder meer wandelingen in Mechelen organiseert en is specialist in erfgoed. “Over cultuur, kunst en erfgoed kan ik niet alleen heel veel vertellen, maar ik weet ook op welke vlakken het beleid nog een tandje zou kunnen bijsteken, “zegt Horckmans. “In de ruime regio missen wij bijvoorbeeld een interactief heemkundig museum. En we moeten blijven waken over erfgoed dat onder bedreiging komt te staan van onduurzame projecten. Zie bijvoorbeeld naar het nu leegstaande betonnen gebouw van de MediaMarkt, waarvoor middeleeuwse overblijfselen moesten wijken.”
Samen met Horckmans, steekt Hyacinth Jones (39) uit Mechelen-Zuid al lang haar sociale voelsprieten op. Met haar coachingbedrijf Taimana Consulting probeert zij de sterke kwaliteiten uit een persoon of een groep te halen om assertief en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. “Ik had nooit echt gedacht om me politiek te engageren, maar ik voel dat het project van de VolksLiga het onderste uit de kan wil halen om met hun beleid de mensen echt vooruit te helpen. Ik wil daarom ook een aanspreekpunt zijn en meehelpen om het sociale netwerk in mijn wijk te versterken. Dit via persoonlijke aanpak, maar ook via nieuwe media.” aldus Jones.
Posted in Cultuur, Gemeenschapsvorming, Mechelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *