Menu Sluiten

VolksLiga wil inkom De Nekker verlagen tot 1 euro

(Rechten: Provincie Antwerpen, De Nekker)
Mechelen – De VolksLiga wil met het provinciaal sportpark De Nekker praten over een beduidende verlaging van de inkomprijzen. De partij stelt een vlak tarief van 1 euro voor, bedoeld voor inwoners van Mechelen.
Inwoners van overige gemeenten betalen volgens het voorstel vlak 5 euro, wat 50 cent hoger is dan het huidige volwassenentarief. ”Maar”, zo zegt de partij, ”van die 5 euro zou 1 euro in de vorm mogen zijn van een kortigsbon, die kan worden gebruikt voor een nuttiging in de cafetaria of voor de Nekkerpool.”

Rotselaar
Henning Van Duffel, partijleider, wijst naar een gelijkaardig systeem in het domein Ter Heide te Rotselaar bij Leuven, waar inwoners gratis kunnen genieten van het strand en de zwemvijver. Er bestaat zelfs een korting voor wie met de fiets komt. Zijn de tijden van gratis dan niet stilaan voorbij? Volgens Van Duffel is dit geen meerkost voor stad Mechelen, vermits de provincie zich hierover moet uitspreken.
”5 euro is niet veel, maar voor de Mechelaar die tijdens hete zomerdagen de verzengende stad wil ontvluchten, is De Nekker het enige verfrissende alternatief en worden regelmatige bezoeken voelbaar in de portemonnee. Een groot gezin betaalt immers al gauw 20 euro en meer. Bovendien willen we met het extreem lage tarief jongeren ervan weerhouden om de duik te nemen in het kanaal, wat ten strengste verboden is.” aldus Van Duffel.
Posted in Mechelen, Recreatie, Toerisme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *