Menu Sluiten

VolksLiga wil vlaggen Mechelse initiatieven op toren

Lijsttrekker Henning Van Duffel met op
de achtergrond de Sint-Romboutstoren.

Mechelen – VolksLiga heeft een eigen voorstel uitgewerkt voor de bevlagging op de Sint-Romboutstoren, die eigendom is van stad Mechelen. Het stadsbestuur besliste vorige week om de Vlaamse Leeuw als enige vlag op de toren toe te laten.

Als het van de nieuwe Mechelse partij afhangt, kan iedere week een startup, klein bedrijf, vereniging of gemeenschapsvormend initiatief een vlag uithangen. “Daarmee hopen we het verenigingsleven meer in de kijker te zetten en ons belfort symbolisch terug te geven aan onze lokale bevolking”, zegt Henning Van Duffel, lijsttrekker van VolksLiga.

“We hekelen ook dat bepaalde figuren binnen de stadspolitiek er zo’n statement willen van maken om de overheid letterlijk te willen laten uittorenen boven de hoofden van de mensen.” klinkt het verder. Hij wijst daarbij naar burgemeester Bart Somers en eerste schepen Marc Hendrickx.

Zowel de hardleerse flaminganten als belgicisten moeten volgens VolksLiga grondig nadenken over welk soort boodschap men aan de bevolking wenst te geven. De partij zegt dat het in beide gevallen gaat om een cultuur van dwingeland en het eigen gelijk opleggen van bovenaf. De gewone bevolking wordt volgens VolksLiga in debat helemaal vergeten. Van Duffel: “Met het voorstel hopen we deze cultuur om te draaien naar een voordeel voor de geëngageerde Mechelaar.”
Posted in Cultuur, Erfgoed, Gemeenschapsvorming, Standpunten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *