Menu Sluiten

VolksLiga wil stadsschuld tegen 2030 wegwerken

Mechelen​ ​-​ ​De​ ​nieuwe​ ​partij​ ​VolksLiga​ ​wenst​ ​tegen​ ​2030​ ​de​ ​Mechelse​ ​financiële schuld​ ​van​ ​250 miljoen​ ​euro​ ​wegwerken​ ​en​ ​vraagt​ ​de​ ​politieke​ ​partijen​ ​na​ ​de​ ​volgende verkiezingen​ ​een kerntakendebat​ ​te​ ​voeren.​ ​Dat​ ​staat​ ​in​ ​het​ ​nieuwe​ ​drukwerk​ ​van​ ​de partij.
“Er zijn in het verleden leningen aangegaan, maar die kosten natuurlijk ook geld. Zelfs al zijn die aangegaan aan een lage rente.” zegt lijsttrekker Henning Van Duffel.
Zelf geeft hij toe geen pasklare oplossing te hebben om die schuldenberg weg te werken, maar Van Duffel stelt wel dat de ruime meerderheid in Mechelen amper bezig is met het probleem. Volgens hem is het uitbesteden van de AGB’s (autonome gemeentelijke bedrijven) en IVAREM een noodzakelijk kwaad, alsook het tijdelijk ‘bevriezen’ van uitgaven voor bijvoorbeeld cultuur en festiviteiten.
Fusie
“IVAREM moet afgezien van noodzakelijke besparingen sowieso op de schop. Mensen zijn de dure vuilniszak meer dan beu. De markt moet worden opengegooid zodat de Mechelaar zelf zijn dienstverlening kan kiezen volgens de eigen behoefte. Verschillende wooncollectieven werken al met aparte ophaaldiensten, dus nieuw is het niet.” verduidelijkt Van Duffel.
VolksLiga vindt verder dat de stad met de buurgemeenten moet gaan praten over een fusie.
“Vlaanderen neemt een groot deel van de schuld over, waarom zouden we dit niet overwegen in kader van bestuurlijke eenvoud en minder politici? Mechelen krijgt dan in 1 klap meer dan 100.000 inwoners onder haar vleugels. De stad kan zo harder wegen op het nationale plan.” aldus de lijsttrekker van VolksLiga.
Posted in afval, Cultuur, Mechelen, Overheidsbeslag, Stadskas, Standpunten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *