Menu Sluiten

VolksLiga wil park op plek stedelijk zwembad

Mechelen (Tervuursesteenweg) – Het stadsbestuur besliste eind vorig jaar niet langer in het stedelijk zwembad aan
de Leliestraat te investeren. De partij VolksLiga wil echter na de afbraak van het complex een
groene zone creëren.

Nota: Dit persbericht werd niet gepubliceerd door de regionale correspondenten. In juli van dit jaar werd wel identiek dezelfde mening door huidig schepen en buurtbewoonster Geypen geopperd en gepubliceerd. We betichten de pers niet van slechte wil, maar we kiezen er wel voor deze vermelding alvast te maken.

Volgens Henning Van Duffel, lijsttrekker, zijn er verschillende argumenten voor groen op deze plek en zou het betreuren mochten er nieuwe woonprojecten in de plaats komen.” De wijk Tervuursesteenweg mist momenteel een groene long. De bewoners wandelen, fietsen en joggen
regelmatig aan het kanaal. Maar elders in de wijk tekenen stenen het landschap. Een park zou voor de wijk letterlijk en figuurlijk een verademing zijn.” aldus Van Duffel. De partij vindt dat deze groenzone een aanvulling is op de fauna van onder meer Planckendael. Van Duffel: “Je kan het park zodanig inrichten dat trekvogels als ooievaars er kunnen rusten of pauzeren. Een groene zone geeft tal van mogelijkheden.” Zo denkt de kopman eraan om de stedelijke kindercrèche hiernaartoe te verhuizen om de buurt rond de Dennenstraat
verkeersmatig te ontlasten.

De sluiting van het zwembad lokte protest van de PvdA uit, die onlangs aan het kanaal actie voerde. VolksLiga deelt echter de analyse dat het zwembad niet langer aan moderne standaarden voldoet, de laatste investeringen ten spijt. De partij vreest desondanks dat de stad
de grond wil gebruiken voor lucratieve inbreidingsprojecten, wat volgens de politieke nieuwkomers “een verstikkend effect op de ruimtelijke ordening” zou teweegbrengen.

Posted in Mobiliteit, Openbare ruimte, Recreatie, Tervuursesteenweg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.