Menu Sluiten

Stad verantwoordelijk voor gezondheidsfactuur Mechelen-Zuid


Mechelen – VolksLiga steunt de actiegroep Groene Buffer Mechelen-Zuid in haar oproep voor het behoud van het groen op de plek waar het omstreden zwemparadijs van Plopsaqua zou komen. Hoewel de nieuwkomerlijst onder aanvoering van Henning Van Duffel voor de komst van private initiatieven is, mag de gezondheid van de buurtbewoner onder geen beding in gevaar komen. 

“Studies hebben uitgewezen dat mensen die binnen de halve kilometer van een drukke snelweg wonen, een significant verhoogd risico op luchtwegenaandoeningen hebben. De bossen en bomen langs de snelweg staan er dus niet zomaar.” steekt Henning Van Duffel, lijsttrekker, van wal.


“Ik heb eerder de indruk dat groenbeleid voor de huidige Mechelse politieke formaties eerder een soort sierbeleid is, dat meer rond esthetiek draait dan rond noodzaak. Het is tragikomisch dat uitgerekend de Stadslijst van burgemeester Bart Somers een dialoogevenement houdt om naar de grieven van de bewoners te luisteren, terwijl dezelfde mensen de bewoners voor voldongen feiten zet en het hele project in kannen en kruiken aan het gieten zijn.” Volgens VolksLiga is de stad verantwoordelijk voor de gezondheidsfactuur van de omwonenden wanneer men met de bouwplannen verder gaat.

Verder is de partij het opmerkelijk genoeg oneens met PVDA in haar protest tegen de sluiting van het zwembad aan de Geerdegemvaart. “Je kan geen aftandse infrastructuur meer blijven verdedigen. Bovendien is zwembaden bouwen en onderhouden geen kerntaak van een lokale overheid die al in zeer diepe schulden zit. Plopsaqua mag wat ons betreft zeker volwaardige zwemvoorzieningen bouwen, maar dan liefst op een plek waar voldoende draagvlak is. ”

Posted in Mechelen-Zuid, Milieu, Openbare ruimte, Recreatie, Toerisme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *