Menu Sluiten

VolksLiga driemaal groter dan Be.One in peiling

Het Nieuwsblad peilde eind september naar de kiesintenties in Mechelen. Naast de prognose dat de stadslijst van Bart Somers een absolute meerderheid zou halen, kwam voor ons de grote verrassing dat we blijkbaar goed zijn voor 1,3% van de stemmen. Het stemt ons erg tevreden dat we een vol percentpunt verdienen en ons op die manier op de kaart kunnen zetten. Toch is dat niet genoeg voor een zetel. 4% is een minimum om een plaats in de gemeenteraad in de wacht te slepen.

Het lijkt erop dat het werk van VolksLiga om zich kenbaar te maken nog lang geen voltooide zaak is. Maar het percentage wijst er eveneens op dat al een heel aantal Mechelaars overtuigd is van de boodschap die we hebben neergezet. Be.One lijkt het daarentegen niet waar te maken met hun 0,4%. Hun boodschap van negativisme en verdachtmaking slaat niet aan en ook niet bij de doelgroep(en) die deze partij als stempubliek in het vizier heeft. Daarom richten wij van VolksLiga ons naar de mensen die voor Be.One zouden stemmen:

Be.One geeft geen antwoorden op de problemen die leven. Iedere Mechelaar ligt wakker over identiek dezelfde zaken. Of je nu Berberse, Turkse, Mediterraanse, Aziatische, Latijns-Amerikaanse, Germaanse of Scandinavische roots hebt, het lokaal bestuur moet zich bezig houden met de de wensen die we allemaal gemeenschappelijk hebben… en dat is een betere samenleving. De oplossing zit hem niet in de radicale gelijkheid, want uiteindelijk is niet iedereen gelijk. Ieder is verschillend en wij zijn niet op elkaar jaloers. We zijn wel allemaal gelijk voor de wet. Daarom dringen we elkaar niks op. VolksLiga wil verder dat de overheid u zo veel mogelijk met rust laat. Dat de politie een bondgenoot is en dat de ambtenaar een helpende hand is. Daarom is een debat over symbolen niet hetgeen wat we nodig hebben. Wij van VolksLiga willen iedereen die respect heeft voor de normen en waarden van de Westerse samenleving aan boord.

Posted in partij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *