Menu Sluiten

Wij plakken daar waar het moet!

VolksLiga is dit weekend begonnen met het aanplakken van de verkiezingsborden. Omdat de lijst het volgnummer 10 kreeg, wordt VolksLiga dan ook geacht onder volgnummer 10 te plakken. Be.One had echter niet het geduld om te wachten totdat de volgnummers bekend raakten en gingen ervan uit dat zij dit nummer zouden krijgen. Het resultaat is dat VolksLiga de affiches van Be.One heeft overplakt.

Nochtans had Rudi Nees, lijstkandidaat voor Be.One, de lijsttrekker van VolksLiga Henning Van Duffel gevraagd om onder nr. 8 te plakken. “Het klopt dat Rudi dat heeft gevraagd en dat ze met plakken begonnen vóór de bekendmaking van de lijstnummers. Ik heb hem gezegd dat we dat gingen overwegen, maar beloftes heb ik nooit gemaakt. Uiteindelijk heeft ons juridisch expert mij geadviseerd om desondanks onder nummer 10 te plakken.” Van Duffel stipt twee redenen aan. Ten eerste verklaart hij binnen de wettelijkheid te willen blijven en geen eigen interpretatie van het voorgeschreven protocol te willen maken. Ten tweede is de volgorde waarin de lijsten verschijnen een voorbereiding op het kieshokje en moet dit voor de kiezer eenduidig blijven.

Dreigement

Van Duffel begrijpt dat het frustrerend is om al dat werk nu overplakt te zien, maar volgens hem heeft de VolksLiga keurig gewacht totdat de volgnummers bekend raakten. “Dat be.one dat geduld niet heeft gehad was voor hen nochtans een goed geweten risico. Ze zijn nu furieus en dreigen ermee ons op hun beurt te overplakken. We hebben dat dreigement zwart op wit via onze kanalen ontvangen. Als zij dat doen, halen we de politie erbij en dienen we klacht in met een schadeclaim. We staan volledig in ons recht.” aldus Van Duffel.

Posted in partij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *