Menu Sluiten

Hinder Leuvensesteenweg: stel Hanswijkvaart open voor busverkeer!

#LetThe3Free

VolksLiga Mechelen roept het stadsbestuur en DeLijn op om buslijn 3 niet helemaal te schrappen tijdens de werken aan de Tangent ter hoogte van de Leuvensesteenweg. Door het enkelrichtingsverkeer heeft men besloten om buslijn 3 te schrappen omdat omrijden te lang zou duren. In de plaats is er met de NMBS een oplossing uitgewerkt om de Muizenaars met een busabonnement de trein te laten nemen. VolksLiga vindt dat er te weinig alternatieven zijn overwogen.

Technisch gezien is het perfect mogelijk om de bus te laten omrijden via de Stationsstraat, Hanswijkvaart en de Motstraat. De Colomabrug is toch tijdelijk afgesloten voor het verkeer, dus daar een bus laten passeren zou een vlotte zaak moeten betekenen. Bovendien kan lijn 3 in een lus rijden en de enkele richting van de Leuvensesteenweg nemen om zo de Arsenaalwijk te bedienen.

Het zou tevens een permanente oplossing kunnen worden, want nu is zelfs het hoofdkwartier van de DeLijn zonder bushalte. Ook deze kantoorzone, die volop uitbreidt, moet in de toekomst met het openbaar vervoer ontsluitingen kennen.

Posted in Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.