Menu Sluiten

Laat zwemmen in de vijvers op eigen risico toe

De Willebroekse en Mechelse coördinatoren van de libertarische partij VolksLiga roepen de politiezone Mechelen-Willebroek op om niet langer met badgasten in confrontatie te gaan. «De machtsontplooiing leidt enkel maar tot zinloze agressie en je kan de verkoeling zoekende mensen geen ongelijk geven, ook al geldt er op meeste plaatsen een algemeen zwemverbod», klinkt het.

De oproep van de partij komt na de bekeuringen die de politie aan domein Hazewinkel uitdeelde, tot groot ongenoegen van de aanwezigen die tal van regels aan hun laars lapten. Zo kregen sommigen boetes voor het niet naleven van de mondmaskerplicht. Willebroekenaar Temuz Akyüz vraagt zich af of volwassen mensen nog zelf verantwoordelijkheid mogen dragen en risico’s mogen nemen. «Mensen zijn het beu. Er zijn grenzen aan wat je de samenleving ontzegt. Laat mensen verkoeling zoeken, maar op eigen risico. De overheid heeft in principe haar taak vervuld wanneer de gevaren ondubbelzinnig staan vermeld.»

In het Netekanaal bij Lier kwam onlangs een jonge asielzoeker om het leven. VolksLiga meent dat zulke sterfgevallen te vermijden zijn door meer publieke vijvers aan te passen. «In de directe omgeving van Mechelen zijn er maar liefst acht recreatieve vijvers, hiervan zijn er slechts twee met zwemzones. De lokale overheden moeten praten met de beheerders over wat mogelijk en haalbaar is.»

Henning Van Duffel uit Mechelen hekelt de naar eigen zeggen twee maten en twee gewichten die de Vlaamse overheid hanteert ten aanzien van het principe ’Vakantie in eigen land’. «De overheid moet weten wat ze zelf wil. Mensen worden als pluimvee binnen de grenzen gehouden, maar zijn ook op eigen grondgebied bijna nergens meer welkom. De oorlogsvoering tegen COVID-19 mag niet ontaarden in een oorlogsvoering tegen je eigen burgers. Dat is de situatie waar we nu wel in zitten.»

Posted in Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *