Menu Sluiten

Zwemactie van PVDA Mechelen onverantwoordelijk

Normaal gezien laten we ons niet in met het doen en laten van andere politieke partijen, maar deze keer voelden we ons aangesproken. Recent deelden we met u graag onze visie op de zwemvijvers in de regio waarvan momenteel slechts twee vijvers voor badgasten zijn aangepast. Dat persbericht kunt u hier lezen en is ook door Het Laatste Nieuws opgepikt geweest.

Dit thema wordt momenteel door PVDA gerecupereerd. Hun voornaamste stelling is dat de stad Mechelen een aantal beloftes steeds zou breken. Als reactie hierop organiseren zij een zwempartijtje in de Leuvense Vaart, iets wat tot op heden met een boete van 250 euro kan worden gesanctioneerd. Ook al vinden we het beleid hierop niet oké en hebben we in het verleden ook reeds opmerkingen gemaakt over de noodzaak aan andere regels hieromtrent, het is en blijft een oproep tot het breken van de regels. VolksLiga neemt daar volledig afstand van en roept op om niet in te gaan op de actie van de communisten.

Samen delen we 1 oproep en dat is dat we Mechelen en Willebroek vragen om de zwemvijvers aan te passen, zodat ze voortaan wél voor badgasten geschikt zijn. Maar provocatie door mensen aan te zetten om in de vaart te zwemmen en daardoor de regels te schenden geeft weinig blijk van verantwoordelijkheidszin. We roepen de PVDA op om samen met ons hierrond een gezamenlijk standpunt uit te werken, indien de partij tenminste bereid is om de eigen electorale belangen opzij te zetten voor een hoger vrijheidsdoel.

Posted in Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *